Održavanje Web Sajtova

Održavanja web sajta podrazumeva da sajt bude dostupan i da nesmetano funkcioniše od trenutka njegovog postavljanja na internet. Proces održavanje sajta se obavljaja nakon njegove izrade i puštanja u rad, a koje obezbeđuju njegov nesmetan rad, dostupnost, pravljenje rezervnih kopija i sl.

Zašto je bitno održavati web sajt?

Da bi Vaš sajt radio 365 dana u godini, 24 sata svakog dana bez prekida potrebno je redovno održavanje. Neke od koristi redovnog održavanja:

  • Poboljšanje korisničkog iskustva – niko ne voli da posećuje sajtovi koji se sporo očitavaju ili im nedostaje stranica ili sadržaj.
  • Performanse sajta utiču na reputaciju – uz dobre performanse sajta, vaša reputacija će rasti, a sa njom i nivo poverenja koji vaši korisnici proizvoda i usluga imaju u vas.
  • Redovno održavanje može da smanji troškove – ako ne održavate redovno vaš sajt, problemi će se samo gomilati jedan po jedan, što može dovesti do toga da njihovo krajno rešavanje bude veoma skupo.

Održavanje WordPress sajtova

Šta je WordPress?

WordPress je najzastupljenija platforma u svetu. Veliku popularnost je stekao zbog lakoće krišćenja i to bez prethodnog tehničkog znanja da svako može samostalno da menja i ažurirati sadržaj na sajtu.

Worpdess, zbog svoje velike popularnosti ima velik izbor templejta kao i velik broj dodataka (plugina) koji služe dase prošire osnovne funkcionalnosti sajta.

Zbog te velike popularnosti WordPress sajtovi su često na meti napada hakera.

Dobra strana je što WordPress programeri brzo uklone eventualne bezbednosne nedostatake određene verzije i izbacuju nove poboljšanu verzije.

Zato je veoma bitno redovno ažurirati WordPress sistem kako bi sajt uvek imao najnoviju bezbednu verziju.

Tehničko održavanje WordPress-a

Neažuriranje (neodržavanje) WordPress sajta za posledicu može imati bezbednosne probleme na samom sajtu.

Korišćenje zastarele verzije WordPress sistema i tema vremenom će dovesti do gubitka određenih funkcionalnosti koje je sajt imao na početku.

WordPress koji nije ažuriran na novu verziju, često neke funkcije ne rade ispravno ili se sajt ne prikazuje dobro na računarima ili telefonima iako je nekad sve bilo u redu.

Zato je veoma bitno brinuti o svom sajtu, što obuhvata obuhvata redovno ažuriranje WordPress sistema, redovno ažuriranje tema,  redovno ažuriranje pluginova na najnovije verzije i bekap sajta.

Redovno ažuriranje vaših Web stranica

Za pretraživače kao i Vaše potencijalne klijente veoma je bitno je da vaš  “sajt živi” a to znači da ima ažurirane informacije i novi sadržaj nakon nekog vremena.

Naravno, sadržaj sajta se ne mora menjati svakog dana, ali sporadično ažuriranje sadržaja je jako bitna stvar za samo funkcionisanje.

Jer sadržaj je najvažniji deo vašeg web sajta. KZato je i bitno njegovo redovno dodavanje, brisanje, uređivanje novih proizvoda, posebne ponude, akcije, popusti, cene ili predstavljanje novih usluga.

Ukoliko imate web sajt i potrebno Vam je redovno i kvalitetno ažuriranje sadržaja, rešenje je jedan od navedenih paketa za mesečno održavanje sajta.

Cenovnik redovnog održavanja sajtova

Kontaktirajte nas

Zatražite ponudu bez ikakve obaveze

Česta pitanja

Šta je potrebno da krenemo sa održavanjem sajta?

Potreni su nam pristupni podaci administratorskom delu sajta i pristup hostingu.

    Paketi