Politika Privatnosti

COOKIES I POLITIKA PRIVATNOSTI – Evolve Design Studio

Ova politika privatnosti je sastavljena tako da bolje služi onima koji se bave pitanjima kako se njihove „lične informacije“ koriste na internetu, a da su prikupljene ili ostavljene na sajtu www.evolve-designstudio.com, na kom se sada nalazite. Molim Vas da pažljivo pročitajte politiku privatnosti kako biste jasno razumeli kako se sekupljaju, koriste ili na neki drugi način upravljaju Vašim ličnim podacima u skladu sa bašim sajtom.

Korišćenjem ili posećivanjem sajta www.evolve-designstudio.com prihvatate i politiku privatnosti.

Koje lične podatke skupljamo i zašto ih skupljamo?

Ime, Email adresu, IP adresu korisnika. Ipak, sajt možete posetiti i anonimno.

Kada sakupljam lične informacije?
Ja prikupljam podatke od Vas kada se pretplatite na newsletter da biste pratili nove objave na sajtu, ostavite komentar na sajtu ili posetite sajt.

Ukratko:

 • Prilikom ostavljanja komentara: Email (uvek), Ime (ako želite), IP adresa (uvek)
 • Prilikom posete sajtu: IP adresu, kolačići
 • Prilikom prijave na newsletter: Ime (ako želite), Email (uvek).
 • Prilikom slanja Email poruke preko kontakt forme: Ime (uvek), Email (uvek)

Detaljnije:

Komentari

Kada posetioci ostave komentare na veb mestu, skupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare kao i IP adresu posetioca i nisku user agent njegovog pregledača veba za pomoć u otkrivanju nepoželjnog.

Anonimizovana niska napravljena od vaše adrese e-pošte (takođe nazvana i heš) može biti dostavljena usluzi Gravatar da bi se videlo da li je koristite. Politika privatnosti usluge Gravatar je dostupna ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša slika profila je vidljiva javnosti u smislu vašeg komentara.

Poseta sajtu

Prilikom posete mom sajtu snima se Vaša IP adresa od strane tri servisa: Google Analytics, Facebook i WordPress dodatka koji je zadružen za bezbednost sajta. Google Analytics će zadržati Vaše podatke u bazi. Vaša IP adresa se beleži kako bi se proverila zlonamerna aktivnost i sajt zaštitio od određenih vrsta napada. Primeri provere uslova prilikom prijavljivanja uključuju pokušaj prijavljivanja, odjavljivanje, zahteve za sumnjivim URL-ovima, promene sadržaja sajta i ažuriranje lozinke. Ove informacije se čuvaju 4 dana. Facebook prikuplja podatke kroz pixel koji se nalazi na mom sajtu, i podatke skladišti u skladu sa odredbama koje je sam Facebook odredio. Podatke koje Facebook pixel prikupi ne koristim za bilo kakav advertising, već isključivo za analitiku poseta sajtu.

Prijava na newsletter

Kada se prijavljujete na moj newsletter morate uneti Vašu e-adresu, a poželji i Vaše ime. Moj newsletter ima sistem duple potvrde (eng. douple opt-in) tako da morate dodatno potvrditi da želite da se prijavite na moj newsletter. Podatke koje ostavite služe za obaveštenje o postavljanju novog teksta na sajtu, a obaveštenje dobijate automatski na e-adresu koju ste ostavili i potvrdili.

Slanje poruke preko kontakt forme

Kada mi šaljete poruku putem kontakt forme koja se nalazi na mom sajtu, čuvaju se samo Vaši podaci koje unesete u kontakt formu: Ime i e-mail adresa.

Kako koristim Vaše podatke?

Mogu da koristim informacije koje sakupljam od Vas kada se prijavite se za moj newsletter, odgovorite na tekst/date komentar, surfujete blogom ili koristite određene druge funkcije sajta.

Sve informacije koje sakupim od Vas mogu se koristiti na jedan od sledećih načina:

 • Da personalizujem Vaše iskustvo na sajtu (Vaše informacije mi pomažu da bolje odgovorim na Vaše individualne potrebe)
 • Da poboljšam moju veb stranicu (ja se stalno trudim da poboljšam ponude mojih veb stranica na osnovu informacija i povratnih informacija koje primim od Vas)
 • Za deljenje svojim partnerima trećih strana tako da Vam oni mogu poslati ponude za dobra i usluge koje bi Vas mogle zanimati
 • Za zaštitu svog sajta (Vaša IP adresa može biti blokirana ako pokušate da na bilo koji način nanesete bilo kakvu štetu blogu)
 • Za slanje periodičnih mejlova  (E-adresa koju ste pružili za pretplatu na newsletter može biti iskorištena za slanje informacija i ažuriranja sajta tekstovima, i relevantnog sadržaja. Na E-mail adrese ne šaljem bilo kakve reklamne ponude)

Napomena: ako u bilo koje vreme želite da se odjavite od primanja budućih e-poruka, link za odjavu se nalazi na dnu svake email poruke.

Kako štitim Vaše informacije?

Koristim redovno skeniranje od malvera.

Sve informacije, pogotovo one osetljive i lične, koje razmenjujete sa ovim sajtom štite se pomoću tehnologije Secure Socket Layer (SSL).

Umetnuti sadržaj

Članci na ovom veb mestu mogu da sadrže umetnuti sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Umetnuti sadržaj sa drugih veb mesta se ponaša na potpuno isti način kao da ste posetili  to drugo veb mesto.

Ta veb mesta mogu da prikupe podatke o Vama, koriste kolačiće, umetnu dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju Vašu interakciju sa tim umetnutim sadržajem, uključujući praćenje Vaše interakcije sa umetnutim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na to veb mesto.

Da li koristim „kolačiće“?

Da. Kolačići su mali fajlovi koje sajt, ili njegov provajder usluga, prenese na čvrsti disk Vašeg računara preko veb pretraživača (ako to dozvolite) koji omogućava sistemima, ili servis provajderima, da prepoznaju Vaš pretraživač i snimaju i zapamte određene informacije. Na primer, oni se koriste da mi pomognu da razumem Vaša podešavanja zasnovana na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na veb lokaciji, što mi omogućava da Vam pružim poboljšane usluge. Koristim i kolačiće koji mi pomažu da sakupim agregatne podatke o prometu sajta i interakcijama na sajtu kako bih u budućnosti mogao ponuditi bolje iskustvo na sajtu.

Koristim kolačiće za:

 • Razumevanje i čuvanje korisničkih podešavanja za buduće posete.
 • Sastavljanje agregatnih podatka o prometu sajta i interakcijama na lokaciji kako bih u budućnosti ponudio bolje iskustvo na sajtu. Takođe mogu koristiti pouzdane usluge nezavisnih proizvođača koji prate ove informacije u naše ime.

Možete da izaberete da Vas računar upozorava svaki put kada se preuzima kolačić ili možete da odaberete da isključite sve kolačiće. To radite kroz podešavanja pretraživača. Pošto je svačiji pretraživač malo drugačiji, pogledajte pomoć u pretraživaču da biste saznali ispravan način za izmenu kolačića.

Ako korisnici onemoguće kolačiće u svom pretraživaču
Ako isključite kolačiće, neke funkcije koje kreiraju veb stranicu možda neće funkcionisati ispravno. Neke od funkcija koje čine Vaše iskustvo na sajtu boljim možda neće funkcionisati pravilno.

Otkrivanje informacija trećim stranama
Ja ne prodajem, ne trgujem ili na drugi način ne šaljem trećim stranama Vaše lične informacije, osim ako ne pružim unapred obaveštenje korisnicima. Ovo ne uključuje partnera za veb hosting i druge partnere koji pomažu u radu mog veb sajta, vođenju mog poslovanja ili pružanju usluga mojim korisnicima, sve dok se te strane slažu da ove informacije budu poverljive. Takođe mogu objaviti informacije kada je to odgovarajuće za usklađivanje sa zakonom, sprovođenje mojih politika na polju ili zaštiti mojih ili drugih prava, imovine ili sigurnosti.

Međutim, informacije koje nisu povezane sa ličnim identitetom mogu se pružiti trećim stranama za marketing, oglašavanje ili druge namene.

Ovaj sajt se skenira u potrazi za potencijalnim zlonamernim programima i ranjivosti od strane Sucuri’s SiteCheck-a. Ne šaljem lične informacije Sucuri-ju; međutim, Sucuri može pronaći lične podatke javno objavljene (na primer u komentarima) tokom njihovog skeniranja. Za više detalja pogledajte Sucuri-ovu politiku privatnosti.

Linkovi trećih strana
Povremeno, po mom nahođenju, mogu da uključim ili ponudim proizvode i usluge nezavisnih proizvođača na mojoj veb lokaciji. Ove treće strane imaju zasebne i nezavisne politike privatnosti. Stoga nemam nikakvu odgovornost niti odgovornost za sadržaj i aktivnosti ovih povezanih sajtova. Ja želim zaštititi integritet svog sajta.

COPPA (Zakon o zaštiti privatnosti dece na mreži)
Kada se radi o prikupljanju ličnih podataka od dece do 13 godina starosti, Zakon o zaštiti privatnosti dece na Internetu (COPPA) stavlja roditelje u kontrolu. Federalna komisija za trgovinu, primenjuje COPPA pravilo, što govori o tome šta operateri veb lokacija i online usluga moraju učiniti kako bi zaštitili privatnost i sigurnost dece na internetu. Ja neću svesno sakupljati lične podatke od dece mlađe od 13 godina. Ako učinim da sam prikupio lične podatke o detetu ispod 13 godina, ja ću izbrisati te podatke iz svog sistema.

CAN SPAM Act
CAN-SPAM Act je zakon koji postavlja pravila za komercijalne elektronske pošte, uspostavlja zahteve za komercijalne poruke, daje primaocima pravo da se odjave sa E-mail lista i spreči da im nove E-mail poruke budu dostavljene.
Sakupljam Vaše adrese e-pošte kako bih:

 • Periodično slao sadržaj sa sajta u cilju promovisanja istog
 • S vremena na vreme slao podsetnike o novom tekstu
 • Po potrebi slao obaveštenja

Da bih bio u skladu sa CANSPAM-om, slažem se sa sledećim:

 • Ne koristim lažne ili pogrešne naslove ili adrese e-pošte.
 • Identifikovaću poruku kao reklamu na neki razumni način ako je to potrebno.
 • Nadgledaću usluge treće strane za marketing e-pošte za usaglašavanje, ako se koristi.
 • Postoji opcija za brzo odjavljivanje
 • Dozvoliću korisnicima da se odjave koristeći link na dnu svake e-pošte.

Ako u bilo koje vreme želite da se odjavite od primanja budućih e-poruka, to možete učiniti na sledeće načine:

 • Pratite uputstva na dnu svake e-pošte, i ja ću Vas odmah ukloniti iz liste za dostavu e-pošta.

Politika privatnosti onlajn

Ova onlajn politika privatnosti se odnosi samo na informacije prikupljene na mojim veb stranicama, a ne i na informacije koje su prikupljene van inerneta (oflajn).

Politika sadržaja

Svi sadržaji na blogu su autorskog karaktera, sem u slučaju ako je suprotno naznačeno. Svako neovlašćeno kopiranje, menjanje, distribuiranje, prisvajanje ovih sadržaja bez moje saglasnosti i dozvole je strogo zabranjeno i kažnjivo po zakonu o autorskim pravima.

Politika komentara

Strogo je zabranjeno vređanje i omalovažavanje drugih korisnika u komentarima na ovom blogu po bilo kojoj osnovi (političkoj, rasnoj, nacionalnoj…). Svi komentari koji se ne pridržavaju pravila biće obrisani bez prethodnog upozorenja.

Odricanje odgovornosti

Takođe, ne garantujem potpunu tačnost svih informacija na sajtu. Ako su informacije pronađene na stranicama drugih sajtova oni odgovaraju za njihovu tačnost, a linkovi će biti navedeni negde u sklopu članka, ali ne i obavezno.